DOPRAVA ZDARMA A 100DENNÍ ZÁRUKA SPOKOJENOSTI

Připravte si poke bowl s křupavým lososem – snadno, zdravě a chutně s ONYX Cookware

Připravte si poke bowl s křupavým lososem – snadno, zdravě a chutně s ONYX Cookware

Maria Sørensen |

Křupavý losos. Čerstvá zelenina. Krémový dresink. Všechno v jedné misce plné chutí, barev a textur. Zní to lákavě? Pak musíte vyzkoušet naši verzi populárního Crispy Salmon Bite Bowl – připravenou pomocí horkovzdušné fritézy a multifunkčního kráječe na zeleninu od ONYX Cookware. Zdravý, rychlý a dokonale vyvážený pokrm pro každý den – bez zbytečné námahy.

Recept: Poke bowl s křupavým lososem

Porce: 2–3 osoby
Doba přípravy: 30–40 minut (včetně marinování)

Ingredience

Na lososa + marinádu/dresink:

  • 300 g čerstvého lososa, nakrájeného na kostky

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžička sezamového oleje

  • 1 lžička medu

  • 1 lžička sriracha omáčky (nebo podle chuti)

  • 1 lžička sušeného česneku

  • ½ lžičky sušené cibule

  • ½ lžičky chilli vloček (volitelné)

  • Sůl a pepř

  • Cca 100 ml strouhanky panko

Na bowl:

  • 200 ml sushi rýže (uvařené a vychladlé)

  • 1 okurka

  • 1 mrkev

  • ½ zralého manga

  • 1 menší avokádo

  • 1 jarní cibulka

  • Čerstvý koriandr nebo petržel

  • Sezamová semínka

  • Měsíčky limetky

Postup

1. Naložte lososa

V misce smíchejte všechny suroviny na marinádu: olivový olej, sójovou omáčku, sezamový olej, med, srirachu, česnek, cibuli a chilli. Dochutťe solí a pepřem.
Přidejte lososa a důkladně promíchejte, aby se marináda dobře vstřebala. Přikryjte a dejte alespoň na 20 minut do lednice – čím déle, tím výraznější chuť.

💡 Zbytek marinády si schovejte – použijete ji jako dresink!

2. Obalte a osmažte v horkovzdušné fritéze

Lososa vyjměte z marinády (nevyhazujte ji!) a obalte v panko strouhance.
Kousky rozložte do fritézového košíku s mírným odstupem a smažte při 200 °C cca 8–10 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

🔥 S horkovzdušnou fritézou ONYX Cookware získáte dokonalou křupavost bez smažení v oleji.

3. Připravte zeleninu

Pomocí multifunkčního kráječe ONYX Cookware nakrájejte okurku a mrkev do spirál – nebo na julienne proužky, pokud preferujete. Mango nakrájejte na kostky, avokádo na plátky a jarní cibulku na jemná kolečka.

🌀 Spirálová zelenina vypadá skvěle a dodá texturu – navíc ji s naším kráječem zvládnete během pár sekund.

4. Připravte dresink

Zbylou marinádu krátce ohřejte v kastrůlku nebo mikrovlnce – tím zajistíte její bezpečné použití. Nechte lehce vychladnout a použijte jako pikantní dresink na závěr.

♻️ Žádné plýtvání – jen více chuti.

5. Sestavte svůj bowl

Začněte vrstvou rýže, přidejte spirálovanou zeleninu, mango, avokádo, křupavého lososa a přelijte dresinkem. Na závěr ozdobte sezamovými semínky, bylinkami a limetkovou šťávou.

Jezte lépe, snadněji

S horkovzdušnou fritézou ONYX Cookware a naším multifunkčním kráječem na zeleninu pozvednete každodenní vaření na novou úroveň. Křupavé, zdravé, barevné – a přitom naprosto jednoduché.

Podívejte se na fritézu zde
Podívejte se na kráječ zde