Je něco kouzelného na tom, zapnout troubu v chladný zimní den.
Venku se snáší vločky (nebo bubnuje déšť na okno) a domov se naplní vůní skořice, másla a čerstvě upečeného cukroví. To jsou přesně ty chvíle, které dělají zimu magickou.
Přinášíme vám čtyři recepty, které zahřejí domov i srdce – a všechny zvládnete s pomocí ONYX Cookware.

Vánoční muffiny s jablky a skořicí a máslovým krémem
Spojení šťavnatých jablek, voňavé skořice a jemného máslového krému je prostě neodolatelné.
Tyto muffiny chutnají jako samotné Vánoce – nadýchané, sladké a plné pohody. Skvěle se hodí k adventní kávě, na vánoční stůl nebo jen tak – k odpolednímu čaji, když venku mrzne.
Ingredience (cca 10 ks)
Těsto:
-
75 g změklého másla
-
60 g třtinového cukru
-
60 g hnědého cukru
-
170 g hladké mouky
-
2 lžičky vanilkového cukru
-
3 lžičky skořice
-
1 špetka soli
-
1½ lžičky prášku do pečiva
-
3 vejce
-
300 g hrubě nastrouhaných jablek
Máslový krém:
-
250 g změklého másla (pokojová teplota)
-
500 g moučkového cukru
-
2 lžičky vanilkového cukru (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
Postup:
-
Máslo, třtinový a hnědý cukr vyšlehejte v stojacím mixéru ONYX Cookware, dokud směs nezbělá a nebude nadýchaná.
-
V míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, skořici, sůl a prášek do pečiva.
-
Přidejte vejce jedno po druhém a poté vmíchejte nastrouhaná jablka (nastrouhaná pomocí multifunkčního sekáčku ONYX Cookware).
-
Těsto rozdělte do formiček a pečte při 180 °C asi 20 minut. Nechte zcela vychladnout.
-
Krém: Máslo vyšlehejte do pěny, postupně přidávejte moučkový cukr a vanilku, až vznikne hladký krém.
-
Naplňte jím cukrářský sáček a ozdobte muffiny.
Tip: Posypte muffiny trochou skořice nebo cukrovými perličkami – budou vypadat i chutnat slavnostně.

Křehké vanilkové věnečky
Vanilkové věnečky jsou klasikou českých Vánoc.
Vůně másla a vanilky, která se line z trouby, okamžitě vrací vzpomínky na dětství a rodinnou pohodu.
Toto cukroví spojuje generace – a chutná přesně tak, jak má chutnat pravá vánoční tradice.
Ingredience (cca 30 ks)
-
80 g mandlí
-
1 vanilkový lusk (nebo 2 lžičky vanilkového cukru)
-
180 g cukru
-
200 g změklého másla
-
1 vejce
-
250 g hladké mouky
Postup:
-
Mandle rozemelte pomocí bezdrátového tyčového mixéru ONYX Cookware na jemnou moučku a smíchejte s trochou mouky.
-
V mixéru utřete máslo, cukr a vanilku dohladka, poté přidejte vejce.
-
Vmíchejte mandlovou moučku a zbytek mouky, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Těsto dejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a vytlačte věnečky na plech.
-
Pečte při 200 °C (nebo 180 °C horkovzduch) 10–12 minut, dokud lehce nezrůžoví.
-
Nechte vychladnout a uložte do plechové dózy – pokud se jich dřív někdo nezmocní!
Tip: Upečte rovnou dvojitou dávku – mizí rychleji, než se stihnou vychladit.

Cookies s M&M’s
Když Vánoce volají po barvách a zábavě, jsou tyto cookies ideální.
Křupavé na okrajích, měkké uvnitř a plné barevných M&M’s – potěší děti i dospělé.
Perfektní pro vánoční pečení s rodinou nebo jako malý sladký dárek.
Ingredience (cca 10 ks)
-
125 g rozpuštěného másla
-
150 g hladké mouky
-
25 g celozrnné mouky
-
1 lžička prášku do pečiva
-
250 g třtinového cukru
-
3 g soli
-
1 vejce
-
150 g M&M’s + pár navrch
Postup:
-
Máslo, cukr a vejce vyšlehejte v stojacím mixéru ONYX Cookware.
-
Smíchejte mouky, prášek do pečiva a sůl a vmíchejte do těsta.
-
Přidejte M&M’s (pár si nechte na ozdobu).
-
Těsto dejte asi na hodinu chladit.
-
Vytvarujte kuličky, položte je na plech a lehce přitlačte další M&M’s na vrch.
-
Pečte při 180 °C 10–12 minut, dokud okraje nezezlátnou.
-
Nechte trochu zchladnout na plechu a pak přendejte na mřížku.
Tip: Pokud chcete dospělejší chuť, nahraďte M&M’s kousky hořké čokolády a špetkou mořské soli.

Jablečné muffiny se zázvorem a skořicí
Vůně jablek, zázvoru a skořice z trouby je ztělesněním zimní pohody.
Tyto muffiny jsou vláčné, voňavé a hřejivé – ideální k horkému čaji, nebo jen tak pro potěšení.
Ingredience (cca 10 ks)
-
2 vejce
-
120 g cukru
-
120 g másla
-
2 velká jablka
-
5 cm čerstvého zázvoru (nebo 1 lžička mletého)
-
150 g hladké mouky
-
1 lžička prášku do pečiva
-
1 lžička skořice
-
1 lžička vanilkového cukru
-
½ lžičky kardamomu
-
Hrst lískových oříšků
-
1 jablko na ozdobu
Postup:
-
Máslo, cukr a vejce vyšlehejte v stojacím mixéru ONYX Cookware do světlé pěny.
-
Jablka nahrubo a zázvor najemno nastrouhejte pomocí sekáčku ONYX Cookware a vmíchejte do směsi.
-
Přidejte mouku, prášek do pečiva a koření a promíchejte.
-
Naplňte formičky, ozdobte plátky jablek a nasekanými oříšky.
-
Pečte při 180 °C 20–25 minut.
Tip: Před podáváním posypte moučkovým cukrem – vypadají jako zasněžené a provoní celý domov.
Vánoce začínají v kuchyni
Ať už pečete s dětmi, zvete přátele na vánoční čaj, nebo si jen užíváte klidnou chvíli s vůní čerstvě upečeného cukroví – Vánoce začínají právě tady, v kuchyni.
S kuchyňským mixérem, tyčovým mixérem a sekáčkem ONYX Cookware je pečení jednodušší a o to příjemnější.
Zahřejte troubu, nasaďte zástěru a nechte vůni másla, vanilky a skořice zaplnit celý dům. Vánoce jsou tady.