UNIKÁTNÍ NABÍDKY & EXKLUZIVNÍ DÁRKY – CELÝ LISTOPAD

Upečte si teplo domova – čtyři recepty plné vánoční atmosféry

Upečte si teplo domova – čtyři recepty plné vánoční atmosféry

Maria Sørensen |

Je něco kouzelného na tom, zapnout troubu v chladný zimní den.
Venku se snáší vločky (nebo bubnuje déšť na okno) a domov se naplní vůní skořice, másla a čerstvě upečeného cukroví. To jsou přesně ty chvíle, které dělají zimu magickou.
Přinášíme vám čtyři recepty, které zahřejí domov i srdce – a všechny zvládnete s pomocí ONYX Cookware.

Vánoční muffiny s jablky a skořicí a máslovým krémem

Spojení šťavnatých jablek, voňavé skořice a jemného máslového krému je prostě neodolatelné.
Tyto muffiny chutnají jako samotné Vánoce – nadýchané, sladké a plné pohody. Skvěle se hodí k adventní kávě, na vánoční stůl nebo jen tak – k odpolednímu čaji, když venku mrzne.

Ingredience (cca 10 ks)

Těsto:

  • 75 g změklého másla

  • 60 g třtinového cukru

  • 60 g hnědého cukru

  • 170 g hladké mouky

  • 2 lžičky vanilkového cukru

  • 3 lžičky skořice

  • 1 špetka soli

  • 1½ lžičky prášku do pečiva

  • 3 vejce

  • 300 g hrubě nastrouhaných jablek

Máslový krém:

  • 250 g změklého másla (pokojová teplota)

  • 500 g moučkového cukru

  • 2 lžičky vanilkového cukru (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)

Postup:

  1. Máslo, třtinový a hnědý cukr vyšlehejte v stojacím mixéru ONYX Cookware, dokud směs nezbělá a nebude nadýchaná.

  2. V míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, skořici, sůl a prášek do pečiva.

  3. Přidejte vejce jedno po druhém a poté vmíchejte nastrouhaná jablka (nastrouhaná pomocí multifunkčního sekáčku ONYX Cookware).

  4. Těsto rozdělte do formiček a pečte při 180 °C asi 20 minut. Nechte zcela vychladnout.

  5. Krém: Máslo vyšlehejte do pěny, postupně přidávejte moučkový cukr a vanilku, až vznikne hladký krém.

  6. Naplňte jím cukrářský sáček a ozdobte muffiny.

Tip: Posypte muffiny trochou skořice nebo cukrovými perličkami – budou vypadat i chutnat slavnostně.

Křehké vanilkové věnečky

Vanilkové věnečky jsou klasikou českých Vánoc.
Vůně másla a vanilky, která se line z trouby, okamžitě vrací vzpomínky na dětství a rodinnou pohodu.
Toto cukroví spojuje generace – a chutná přesně tak, jak má chutnat pravá vánoční tradice.

Ingredience (cca 30 ks)

  • 80 g mandlí

  • 1 vanilkový lusk (nebo 2 lžičky vanilkového cukru)

  • 180 g cukru

  • 200 g změklého másla

  • 1 vejce

  • 250 g hladké mouky

Postup:

  1. Mandle rozemelte pomocí bezdrátového tyčového mixéru ONYX Cookware na jemnou moučku a smíchejte s trochou mouky.

  2. V mixéru utřete máslo, cukr a vanilku dohladka, poté přidejte vejce.

  3. Vmíchejte mandlovou moučku a zbytek mouky, dokud nevznikne hladké těsto.

  4. Těsto dejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a vytlačte věnečky na plech.

  5. Pečte při 200 °C (nebo 180 °C horkovzduch) 10–12 minut, dokud lehce nezrůžoví.

  6. Nechte vychladnout a uložte do plechové dózy – pokud se jich dřív někdo nezmocní!

Tip: Upečte rovnou dvojitou dávku – mizí rychleji, než se stihnou vychladit.

Cookies s M&M’s

Když Vánoce volají po barvách a zábavě, jsou tyto cookies ideální.
Křupavé na okrajích, měkké uvnitř a plné barevných M&M’s – potěší děti i dospělé.
Perfektní pro vánoční pečení s rodinou nebo jako malý sladký dárek.

Ingredience (cca 10 ks)

  • 125 g rozpuštěného másla

  • 150 g hladké mouky

  • 25 g celozrnné mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 250 g třtinového cukru

  • 3 g soli

  • 1 vejce

  • 150 g M&M’s + pár navrch

Postup:

  1. Máslo, cukr a vejce vyšlehejte v stojacím mixéru ONYX Cookware.

  2. Smíchejte mouky, prášek do pečiva a sůl a vmíchejte do těsta.

  3. Přidejte M&M’s (pár si nechte na ozdobu).

  4. Těsto dejte asi na hodinu chladit.

  5. Vytvarujte kuličky, položte je na plech a lehce přitlačte další M&M’s na vrch.

  6. Pečte při 180 °C 10–12 minut, dokud okraje nezezlátnou.

  7. Nechte trochu zchladnout na plechu a pak přendejte na mřížku.

Tip: Pokud chcete dospělejší chuť, nahraďte M&M’s kousky hořké čokolády a špetkou mořské soli.

Jablečné muffiny se zázvorem a skořicí

Vůně jablek, zázvoru a skořice z trouby je ztělesněním zimní pohody.
Tyto muffiny jsou vláčné, voňavé a hřejivé – ideální k horkému čaji, nebo jen tak pro potěšení.

Ingredience (cca 10 ks)

  • 2 vejce

  • 120 g cukru

  • 120 g másla

  • 2 velká jablka

  • 5 cm čerstvého zázvoru (nebo 1 lžička mletého)

  • 150 g hladké mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 1 lžička skořice

  • 1 lžička vanilkového cukru

  • ½ lžičky kardamomu

  • Hrst lískových oříšků

  • 1 jablko na ozdobu

Postup:

  1. Máslo, cukr a vejce vyšlehejte v stojacím mixéru ONYX Cookware do světlé pěny.

  2. Jablka nahrubo a zázvor najemno nastrouhejte pomocí sekáčku ONYX Cookware a vmíchejte do směsi.

  3. Přidejte mouku, prášek do pečiva a koření a promíchejte.

  4. Naplňte formičky, ozdobte plátky jablek a nasekanými oříšky.

  5. Pečte při 180 °C 20–25 minut.

Tip: Před podáváním posypte moučkovým cukrem – vypadají jako zasněžené a provoní celý domov.

Vánoce začínají v kuchyni

Ať už pečete s dětmi, zvete přátele na vánoční čaj, nebo si jen užíváte klidnou chvíli s vůní čerstvě upečeného cukroví – Vánoce začínají právě tady, v kuchyni.

S kuchyňským mixérem, tyčovým mixérem a sekáčkem ONYX Cookware je pečení jednodušší a o to příjemnější.
Zahřejte troubu, nasaďte zástěru a nechte vůni másla, vanilky a skořice zaplnit celý dům. Vánoce jsou tady.