Salát s grilovaným kozím sýrem
Ingredience
- 300 g červeného zelí
- 100 g řepného zelí od Kattinge Kraut
- 50 g lískových ořechů
- 1 jablko
- 2 červené cibule
- 100 g fíků (čerstvých nebo sušených)
- Čerstvý tymián
- 120 g čerstvých bobulí (ve videu jsou to ostružiny, ale všechny bobule budou fungovat)
Vinaigrette
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 čajová lžička medu
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 0,5 polévkové lžíce jablečného octa
Grilovaný kozí sýr
- 180 g dobrého kozího sýra v roli
- 10 vlašských ořechů
- Trochu medu
K podávání
- Lahodný chléb – nejlépe opečený.
Postup
- Začněte tím, že zapnete troubu na 190 °C (s horkým vzduchem).
- Nakrájejte kozí sýr na vhodné kousky a vložte je do trouby na asi 10 minut. Nebo dokud nejsou pěkně zlaté. Mezitím nakrájejte červené zelí a smíchejte ho s řepným zelím v míse.
- Opečte lískové ořechy na pánvi na vysokém ohni, dokud se nezačne drolit kůra. Odložte je stranou, aby vychladly. Kůra se snadněji odstraní, když jsou lískové ořechy vychladlé.
- Všechny ingredience na vinaigrette prošlehejte dohromady.
- Fíky, červenou cibuli a jablka nakrájejte na vhodné velikosti a smíchejte je do salátu s vinaigrettem, lískovými ořechy, čerstvým tymiánem a čerstvými bobulemi.
- Nakrájejte kozí sýr s vlašskými ořechy a pokapejte je trochou medu. Podávejte kozí sýr se salátem a několika plátky dobrého chleba.
- Ozdobte pokrm čerstvým tymiánem.
- Dobrou chuť!
Napsáno: ONYX COOKWARE™