Inspirace - Gurmánské hotdogy

Recept na gurmánské hotdogy

Ingredience

  • 3 dl vody
  • 1 dl mléka
  • 50 g droždí
  • 0,50 dl olivového oleje
  • 1 vejce
  • 200 g grahamové mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 0,50 čajové lžičky drceného kardamomu
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 450 g pšeničné mouky
  • 1 vejce na potření
  • 1 čajová lžička sezamových semínek
  • Náplň pro hotdogy
  • 12 vídeňských párků
  • Kečup
  • Hořčice
  • Kimchi zelí
  • Zelí s červeným zelím
  • Čerstvý tymián
  • 2 cibule na smaženou cibuli
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo

Příprava

  1. Rozpusťte droždí ve vlažné vodě, přidejte mléko, olej a vejce. Smíchejte grahamovou mouku, sůl, kardamom a cukr a vmíchejte je do směsi s droždím. Přidejte pšeničnou mouku a hněťte, dokud těsto není pružné.
  2. Nechte těsto kynout v míse 40 minut. Vytvořte 12 podlouhlých housků. Použijte trochu oleje na pracovní plochu a na ruce místo mouky, aby housky nebyly suché.
  3. Nechte housky kynout na plechu s pečicím papírem 30 minut, poté je potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte housky v předehřáté troubě na 175 stupňů 15-18 minut.
  4. Oloupejte cibuli a rozpůlte ji. Poté ji nakrájejte na tenké plátky. Rozpusťte máslo na pánvi na dobrém ohni a přidejte cibuli. Míchejte během dušení. Poté přidejte cukr a trochu vody a smažte cibuli do měkka. To trvá asi 10 minut.
  5. Ochuťte solí a pepřem a podávejte ihned z pánve.
  6. Opečte párky na pánvi a když jsou hotové, sundejte je z pánve a dejte je do teplého, čerstvě upečeného chleba.
  7. Poté přidejte náplň do svého hotdogu. Nezapomeňte na smaženou cibuli, kečup, hořčici a své oblíbené zelí.
  8. Dobrou chuť!

Napsáno: ONYX COOKWARE™