Inspirace - Gurmánské hotdogy
Recept na gurmánské hotdogy
Ingredience
- 3 dl vody
- 1 dl mléka
- 50 g droždí
- 0,50 dl olivového oleje
- 1 vejce
- 200 g grahamové mouky
- 1 čajová lžička soli
- 0,50 čajové lžičky drceného kardamomu
- 1 polévková lžíce cukru
- 450 g pšeničné mouky
- 1 vejce na potření
- 1 čajová lžička sezamových semínek
- Náplň pro hotdogy
- 12 vídeňských párků
- Kečup
- Hořčice
- Kimchi zelí
- Zelí s červeným zelím
- Čerstvý tymián
- 2 cibule na smaženou cibuli
- Sůl
- Pepř
- Máslo
Příprava
- Rozpusťte droždí ve vlažné vodě, přidejte mléko, olej a vejce. Smíchejte grahamovou mouku, sůl, kardamom a cukr a vmíchejte je do směsi s droždím. Přidejte pšeničnou mouku a hněťte, dokud těsto není pružné.
- Nechte těsto kynout v míse 40 minut. Vytvořte 12 podlouhlých housků. Použijte trochu oleje na pracovní plochu a na ruce místo mouky, aby housky nebyly suché.
- Nechte housky kynout na plechu s pečicím papírem 30 minut, poté je potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte housky v předehřáté troubě na 175 stupňů 15-18 minut.
- Oloupejte cibuli a rozpůlte ji. Poté ji nakrájejte na tenké plátky. Rozpusťte máslo na pánvi na dobrém ohni a přidejte cibuli. Míchejte během dušení. Poté přidejte cukr a trochu vody a smažte cibuli do měkka. To trvá asi 10 minut.
- Ochuťte solí a pepřem a podávejte ihned z pánve.
- Opečte párky na pánvi a když jsou hotové, sundejte je z pánve a dejte je do teplého, čerstvě upečeného chleba.
- Poté přidejte náplň do svého hotdogu. Nezapomeňte na smaženou cibuli, kečup, hořčici a své oblíbené zelí.
- Dobrou chuť!
Napsáno: ONYX COOKWARE™