Tyto Buffalo květákové kousky jsou pikantní, křupavou a zábavnou rostlinnou alternativou kuřecích křidélek. Perfektní jako svačina, předkrm nebo součást lehčí večeře. Podávejte je s klasickým dipem ze zakysané smetany – jednoduché a výtečné!
Proč je airfryer tím rozdílem
S fritézou ONYX Cookware dosáhnete dokonalé rovnováhy mezi křupavým povrchem a šťavnatým vnitřkem – zcela bez použití oleje na smažení. Je to nejen rychlé a jednoduché, ale také nejlepší způsob, jak květáku dodat ten pravý „crunch“. Navíc téměř žádné nádobí a žádné dlouhé čekání – prostě win-win!
Vybavení
Ingredience
-
⅔ dl pšeničné mouky
-
¼ dl kukuřičného škrobu
-
1 lžička česnekového prášku
-
1 lžička cibulového prášku
-
1 lžička sladké papriky
-
½ lžičky mořské soli
-
¾ dl vody
-
1 květák (cca 900 g), rozebraný na větší růžičky
-
Buffalo omáčka na potření
-
Dip ze zakysané smetany na podávání (volitelný)
Postup
-
Předehřejte svou fritézu ONYX Cookware na 200 °C.
-
Ve velké míse smíchejte mouku, škrob, česnekový a cibulový prášek, papriku a sůl.
-
Přilijte vodu a vyšlehejte do hladkého těstíčka bez hrudek.
-
Přidejte růžičky květáku a důkladně je obalte těstíčkem.
-
Vyjměte růžičky jednu po druhé a nechte přebytečné těsto odkapat.
-
Rozložte je do koše fritézy v jedné vrstvě tak, aby se nedotýkaly.
-
Smažte 9 minut.
-
Vyndejte koš, květák opatrně otočte špachtlí a potřete Buffalo omáčkou.
-
Smažte dalších 5–10 minut, dokud okraje nezezlátnou a nebudou křupavé.
-
Vyjměte a znovu potřete omáčkou.
-
Podávejte ihned – nejlépe s vychlazeným dipem ze zakysané smetany.
Vyzkoušejte to ještě dnes
Ať už jste začátečník v kuchyni, nebo si jen chcete zpestřit každodenní vaření, tyto Buffalo květákové kousky jsou ideálním začátkem. Snadné na přípravu, plné chuti – a ještě lepší, když se připraví ve fritéze ONYX Cookware.
Díky rychlému výsledku s minimem nádobí se tenhle recept brzy stane vaším oblíbeným. Hodně štěstí – a dobrou chuť!